2010. november 15., hétfő

Már megint....


sütöttem :D Nagyon fini lett, azóta készült még egy adag, de már abból sincs. Egy újságban találtam a receptet, puha perec néven.A recept:
1. Keverjünk 3 dl meglangyosított tejhez 1 tk cukrot, majd morzsoljunk bele 2,5 dkg friss élesztőt, és pihentessük meleg helyen. Ha felfutott, dolgozzuk össze 50 dkg liszttel, 2 ek megolvasztott kacsazsírral, 1-1- ek sóval és cukorral, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
2. Ezután gyúrjuk át, és osszuk 16 egyforma részre. A darabokból sodorjunk k. 1 cm vastag rudakat, majd formázzunk belőlük perecet. Kenjük meg a tetejüket 1 db felvert tojással, és süssük őket 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig.

Elkészítési idő: 25 perc + kelesztés, 16 darabhoz,

+1 recept: Sós perec

Keverjünk össze 2 ek lisztet és 1 tk sót annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Locsoljuk meg ezzel az elkészült pereceket, és tegyük vissza őket a már kikapcsolt, de még forró sütőbe 5 percre.


Helyzetjelentés a virágokról:
Mint látjátok 8 elkészült, a tervezett 12 ből, de most leállok velük, egyszerűen nem megy... De találtam aranyos karácsonyi kicsi mintákat, azokkal folytatom.
Neki kéne állni a horgolásnak is... Elterveztem, hogy napközben hímzek, este horgolok. Meglátjuk mi lesz :D


Cuppantás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése